Společnost IT technologie

Teprve nedávno byla vydána zmínka, od nějaké něčí známý vývojář o firmě, která se nazývá Voipac Technologies tento název zatím není příliš známý. Pokud se blíže mrkneme na stránky firmy pravděpodobně bude pochopitelné proč.
Domácí trh je pro firmu totiž malý a prezentuje se hlavně v zahraničí.
Firma Voipac technologies vznikla v roce 2002 z poskytování fayn Voip řešení na objednanou zakázku od tohoto je odvozený zmiňovaný název firmy. Mezi její nejznámější z té doby patřily IP a USB telefony a mnohá další zařízení pro Voipovou komunikaci. Mimo to se velmi intenzivně zabývala kompletním vývojem elektronických zařízení na zakázku pro velké a zajímavé společnosti.
součástka mikropočítače
Postupem času se ukázala závislost na těchto ojedinělých, byť velkých projektech se pro firmu může stát velmi riskantní záležitostí. V případě dojde-li kdy situaci kde nebude možné nějaký z projektů dokončit. Jednou takovou zakázkou byl DVB – Set top Box, jinak vnikající řešení dospělo k závěru ztroskotání kvůli zrušení všeobecného používání procesoru.
Klíčovým řešením, které předcházelo vývoji Set Top Boxu bylo vytvoření mikropočítače založeného na Intel procesoru PXA2555. Umožnilo použití Voipacu připravenou výrobní dokumentaci a následný volný prodej pro všemožné aplikace dalším vývojářům. Společnost se rozhodla zhotovit univerzální základní desky a JTAG nástroje pro určitý mikropočítač, který obdržel název PXA255 DIMM Modul, na tomto základě začala s prodejem kompletního vývojového kitu.
vyvinutý počítač
Firma pro tento výrobek zaznamenal veliký úspěch, který vedl k počtu rozšíření aktivních zákazníků na několik desítek.
To ovšem vedlo k vyhotovení nových generací mnohem výkonnějších mikropočítačů s PXA270 a PXA270M procesory, které našly využití v mnoha zařízeních vyráběných a vyvinutých v různých zemích. Tato produktová řada znamenala pro Voipac   konec závislosti na minulých a časově i finančně velice náročných zakázkách o orientaci na vlastní rozvoj.